Benaudira hoortraining/ tinnitus

Benaudira is een hoortraining, ontstaan in Duitsland, waarbij veel klachten die samenhangen met leren verholpen kunnen worden.

 

Deze training is ontstaan naar aanleiding van klachten als ADD/ADHD, vaak in combinatie met dyslexie/dyscalculie en wordt behandeld met muziektherapie. Er kan dan een traject gevolgd worden om de auditieve informatieverwerking te verbeteren. Vaak gaat daarmee de concentratie ook sterk vooruit en hebben kinderen, maar ook volwassenen, minder tot geen last van omgevingsgeluiden. Ook tinnitus (een constante piep of brom in het oor) kan hiermee verholpen worden. Het traject bestaat uit het maken van een audiogram en daarop gebaseerd wordt een persoonlijke CD samengesteld. Deze CD dient door kinderen 10 minuten per dag met een (door Benaudira geadviseerde) koptelefoon beluisterd te worden. Voor volwassenen is dit 20 minuten. Na ongeveer 8 weken wordt er dan een nieuw audiogram gemaakt en daar wordt dan weer een nieuwe CD van samengesteld. In totaal moet u rekenen op vier, maximaal vijf keer een CD bestellen.

 

Wilt u meer weten over Benaudira en tinnitus? U kunt mij hier altijd over bellen of mailen, dan kunnen we het een en ander bespreken. Voor meer informatie benaudira